Attól tartok, hogy egy operablognak mégiscsak le kell reagálnia a Magyar Állami Operaház vezetésében történt hirtelen változást, amelyről részletesen tudósítottak a lapok: 1, 2, 3, 4.

A Fidelio internetes zenei újság a hátteret magyarázva összeállítást közöl a rendszerváltás óta történt vezetőváltásokról. Ebből kiderül, hogy egy-egy vezető nem sokat ült székében az elmúlt két évtized során. Persze, egy operaház vezetése nehéz dolog lehet. Külföldi operaházakban is előfordulnak cifra dolgok. 

Nem akarok elemzésekbe bocsátkozni, mi és hogyan folyt vagy folyhatott az elmúlt  20 évben az Operaház berkeiben, különösen, hogy én vidéken élek és - bár tudom, hogy a nemzet és az ország büszkesége -, mégsem fűznek az Operaházhoz olyan érzelmi szálak, mint az itthoni színházhoz. Politizálni itt még kevésbé szeretnék.

Azért szurkolok az Operaháznak, hogy nyugodtabb korszakai legyenek, tehetséges vezetőinek adassék meg pénz, paripa, fegyver, minden, hogy kiérlelt terveiket megvalósíthassák. Nincs kétségem afelől, hogy ami jó az Operaháznak, az jó a teljes hazai zenekultúrának és minden más művészeti ágnak is.

Szerző: alvarezfan1111  2010.11.05. 10:48 Szólj hozzá!

Címkék: magyar állami operaház

A bejegyzés trackback címe:

https://operazona.blog.hu/api/trackback/id/tr523111187

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása