Néhány napja érkezett a hír, hogy Dmitrij Hvorosztovszkij, a világhírű orosz bariton elhunyt. Két és fél éve küzdött agydaganattal. Volt, hogy jobban érezte magát, fellépéseket vállalt, később már csak koncerteken, mert szédüléssel küzdött és az operaszínpadon nem akarta kockáztatni az előadást.

Gyönyörű, sötét és erős baritonhang birtokában volt. Magas, kivételesen jóképű és erős férfiember volt, ha szabad ilyet mondani, igazi szláv dalia, valószínűleg számos hölgy álma. Szerepléséért világszerte versengtek az operaházak.

Bár már sok éve Londonban élt, sohasem feledkezett meg Oroszhonról, ahol született, felnőtt és énekessé nevelődött. Fellépésein mindig fontos szerepet juttatott az orosz zenekultúrának, a klasszikus művektől a népszerű műdalokon át a népdalokig. Koncertjein a legnagyobbak is szívesen léptek fel vele vendégként. A könnyűzenében is hódított, ha épp oda támadt kirándulni kedve. 

Művészetét szerencsére számos felvétele őrzi, a honlapján is szép válogatást élvezhetünk. Ebben a blogban is írtunk róla néhányszor, például a Hangosak és szépek és a Búúú című bejegyzésben.

Csak 55 éves volt, a betegség eljöttéig teljesen intakt hanggal és fizikummal, még számos nagy alakítás és remek koncert állhatott volna előtte. Halála nagy veszteség mindnyájunknak.

Прощáй, Дмитрий!

 

Szerző: alvarezfan1111  2017.11.27. 16:58 Szólj hozzá!

Címkék: Dmitrij Hvorosztovszkij

A bejegyzés trackback címe:

https://operazona.blog.hu/api/trackback/id/tr6513398099

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása