Ugye ne legyen ez a blog teljesen ismeretterjesztő jellegű? Ebben a bejegyzésben szeretném megismertetni az Olvasókat Patrick Bellel, saját minősítése szerint a világ egyetlen olyan bűvészével, aki operát énekel. A Patrick honlapján szereplő demo-videókból kiderül, hogyan is megy ez: a művész bűvésztrükköket ad elő és közben énekel, persze mondhatjuk fordítva is, énekel és közben bűvészkedik.

Nem tudom megítélni, Patrick Bell milyen bűvész, azt már inkább, milyen baritonista. Szerintem meglehetősen jó, a világ számos operaszínpadán szívesen fogadnák. S persze, akkor is tud énekelni, ha nem bűvészkedik közben. A kattintásra megjelenő felvételen Bizet: Gyöngyhalászok c. operájából a nevezetes duettet énekli egy tenoristával. A duettben a két gyöngyhalász, aki ugyanazt a nőt - ráadásul egy egzotikus vallás papnőjét - szereti, visszaemlékszik, hogyan látta a kedvest annak idején, s hitet tesz, hogy e közös imádat nem fogja elrontani a barátságukat.

E felvétele kapcsán, a Youtube-on nyilvánosan megkérdeztem tőle, miért nem hagyja a bűvészetet, megélne ő az éneklésből is. Azt válaszolta, szintén nyilvánosan, hogy az éneklő bűvész ritkább, s így ez biztosabb kenyér, mint az énekesé, azzal együtt, hogy a befutott énekesek meglehetősen jól keresnek.

Patrick honlapján ott van, hogyan lehet őt felkérni szereplésre, magánrendezvényeken is vállal fellépéseket. Azért javaslom, ha tehetik, hallgassák meg az előbbi duettet az operavilág mai nagyságainak előadásában is (akik csak a hangokkal bűvészkednek). S hogy hol terem ilyesmi a világban? Mint sokan sejtik: Amerikában.

Az Olvasó mit gondol: bűvész vagy énekes?

Szerző: alvarezfan1111  2010.07.25. 16:38 Szólj hozzá!

Címkék: bizet georges énekes bűvész bűvész énekes gyöngyhalászok duett au fond du temple saint patrick bell

A bejegyzés trackback címe:

https://operazona.blog.hu/api/trackback/id/tr373111904

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása