Ez a blog nem hírlap jellegű, meglehet tehát, hogy már egy ideje létezik az a honlap, amelyről írok.

Nemrég fedeztem fel ugyanis, hogy Mészöly Katalinnak és Horváth Bálintnak együttes honlapjuk van. Gyanítom, hogy nem ők indították, inkább rajongói kezdeményezés lehet, de az is lehet, hogy mégis a művészek indították vagy lehet az előző kettő hibridje is. Akárhogyan is van, rendkívül örvendetesnek tartom.

A művészházaspárból én magam inkább Horváth Bálint (tenor) rajongója vagyok - miközben persze maximális elismeréssel adózom Mészöly Katalin (mezzo-alt) művészetének is. Horváth Bálintról már egy jóval korábbi bejegyzésemben írtam, azt is, hogy jórészt neki köszönhető - persze tudtán kívül -, hogy én operakedvelő ember lettem. A bejegyzést  angolul is közzétettem.

A korábbi bejegyzésemhez képest új videók jelentek meg a művészházaspárral a Yotube-on és ezeket most a honlap is felsorolja.  Itt kettőre szeretnék hivatkozni, az egyiken a Carmen virágáriáját, a másikon pedig Bánk nagyáriáját (Hazám, hazám) énekli Horváth Bálint. Mindkettőből a hang gyönyörű színét és monumentalitását emelném ki.

Most már azért szurkolok, hogy a kezdeti lépések után gyűljön az anyag a honlapon, tudjunk meg minél többet a művészekről, jussunk - lehetőség szerint - minél több nézni és hallgatni való anyaghoz, hogy felidézhessük nagyszerű szerepeiket és megmutathassuk mindazoknak, akik hozzánk közel állnak, akik szeretnének minél többet tudni a magyar operaművészetről.

Talán még készülhet igazi, részletes, visszatekintő pályakép, "mélyinterjú" is velük, azzal együtt, hogy pályájuk korábbi szakaszaiban nyilván már készültek hasonlók. Jómagam például szinte semmit sem tudok Horváth Bálint karrierjéről, miután Debrecenből az Operaházba távozott. Megírhatnák akár a visszaemlékezéseiket is, közösen is.

Jó példa lehet a valamikori kollégáról, a jeles (budapesti születésű, de) debreceni basszistáról, Tréfás Györgyről készült televíziós portré.  

Jó egészséget, boldogságot és elégedettséget kívánok e helyen is a művészházaspárnak, a honlaphoz pedig sok sikert.

 

Szerző: alvarezfan1111  2014.04.24. 21:43 Szólj hozzá!

Címkék: Hazám hazám Mészöly Katalin Horváth Bálint Virágária

A bejegyzés trackback címe:

https://operazona.blog.hu/api/trackback/id/tr646082467

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása